Sådan indstiller du iCloud

Har du en iPhone med den nyeste opdatering så har du formentlig også iCloud men måske er det endnu ikke slået til?

iCloud udkom i forbindelse med lanceringen af iPhone 4S og er en backup løsning som gemmer dine vigtige ting online eller oppe i skyen som det så populært bliver kaldt.

Dvs. skulle du miste din iPhone behøver du ikke længere at være bange for dine kontakter og kalenderaftaler er væk, og har du flere Apple enheder fx iPad eller Mac computer kan du automatisk synkronisere det hele med disse.

synkroniser iCloud med dine Apple enheder

Hvordan aktivere jeg iCloud?

Først og fremmest skal du opdatere din telefon til den seneste iOS opdatering, alt efter hvilken iOS version du har, så gør du det ved at tilslutte din iPhone til computeren og søge efter en opdatering igennem iTunes, alt dette skulle gerne ske automatisk.

Når du har den nyeste opdatering kan du åbne iCloud på din telefon, dette gør du i indstillinger → iCloud, her skal du indstille din konto, dette gør du ved at indtaste dit Apple-id og adgangskode.

Du har nu 5GB gratis plads til backup, er dette for lidt kan mere tilkøbes, helt op til 50GB.

 

Når din konto er indstillet skal du vælge hvilke ting iCloud skal tage backup af, dette kunne fx være Kontakter, Kalender, Opmindelser og Bogmærker, dokumenter og data, du kan desuden slå ”Find min iPhone” til, dette gør at hvis din telefon bliver stjålet kan du spore den via iCloud.com, hvor du logger ind med dit Apple-id.

Til sidst skal du blot gå ind i menuen lagring & sikkerhedsk., her skal du sikre dig at iCloud-sikkerhedskopi er slået til, når den er slået til vil din telefon automatisk tage backup når du er tilsluttet et Wi-Fi netværk og din iPhone er tilsluttet en oplader.

Har du brug for yderligere hjælp se Apple’s egen guide

39 thoughts on “Sådan indstiller du iCloud”

 1. Har Icloud og for første gang i dag melder telefonen ved opringning. “person-navn” i ICloud ?
  Hvad betyder det ?

  1. Hej Henning,

   Jeg er ikke helt sikker på hvilken meddelelse du præcist har fået, men jeg vil tro at det er dit eget navn du skal indtaste der.
   Står der ikke flere oplysninger på skærmen?

   Mvh.
   Christian

 2. jeg har et problem med at finde mit appel id og indtaster jeg noget vil den ikke acceptere og jeg har prøvet at nulstille det men intet hjælper

  1. Hej Annie,

   Dit Apple ID er det samme som det du bruger når du skal hente Apps fra App Store.
   Virker dit Apple ID her?

   Det er altså samme mail og adgangskode du skal bruge når det handler om iCloud.

   Mvh.
   Christian

 3. Hejsa.
  Jeg har købt den helt store icloud pakke.
  Men den bliver ved med at skrive, at der er “Not Enough Storage” og der er 46,5 GB tilgængelig
  Så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre eller har gjort forkert.
  Har kontaktet Apple og itunes, men det foregår på engelsk og det er jeg ikke god nok til desværre.
  Håber der er en der kan hjælpe mig :))
  Venlig hilsen
  Alis

  1. Hej Alis,

   Prøv at lav en sikkerhedskopi via iTunes i stedet, dvs. tilslut din iPhone til computeren, åben iTunes, og ved sikkerhedskopi vælger du at den skal bruge iCloud og så trykker du på sikkerhedskopier.

   Hvis den godt vil lave den denne vej, så prøv om du kan gøre det fra telefonen bagefter.

   Virker det ikke så prøv at slet din iCloud konto helt fra telefonen, hold home og sluk knappen inde i 10 sekunder og tænd telefonen igen.
   Prøv så at opret/login med din konto igen og se om den så virker.

   Mvh.
   Christian

 4. Hej
  Det undre mig, at den nye Iphone5 oplyser: ingen sikkerhedskopier tilgængelige.
  Jeg har eller tjekket at den er slået til på min gl. Iphone4 ?????

  1. Hej Susanne,

   Prøv evt. at lav en sikkerhedskopi, hvis du har alle dine ting på din iPhone 5 så laver du sikkerhedskopien her.
   Men er det fordi du gerne vil have alle dine ting med over på den nye iPhone 5, så er det selvfølgelig din iPhone 4 du skal lave den på.

   Dette gør du gøre under iCloud instillingerne, virker det ikke så prøv at sæt din iPhone til computeren, åben iTunes og vælg at den skal lave en sikkerhedskopi til iCloud.

   Herefter nulstiller du din iPhone 5 helt, ved at vælge indstillinger -> generelt -> nulstil -> slet alt indhold og indstillinger.
   Når den starter op igen skal du logge på et WiFi netværk, indtaste dit Apple ID, og vælge indlæs iCloud sikkerhedskopi.

   Mvh.
   Christian

 5. Hej Christian!

  Jeg har lige opdateret min MacBook pro til Mountain Lion og kan synkronisere min Mac og iPhone via iCloud. Mit spørgsmål går på det modsatte…. hvordan kan jeg slå iCloud fra?

  min iPhone er også min arbejdsmobil og på arbejde har jeg en pc, hvor jeg har installeret iCloud på. Problemet er, at vi ikke har WiFi på arbejde, så jeg er nød til at bruge kabel hvis jeg vil opdatere min kalender i telefonen. Da telefonen er opsat til iCloud, kan jeg ikke manuelt styre om jeg vil opdatere kalenderen, da den er “forprogrammeret” til at skulle opdatere automatisk via Cloud, når jeg tilslutter via iTunes. Kan jeg slå iCloud fra på telefonen så jeg kan synkronisere via kabel?

  1. Hej Søren,

   Hvis du har tilføjet din arbejdskalender/mail på telefonen, så burde det virke selvom i ikke har WiFi på arbejdet.
   Jeg går ud fra at din arbejdscomputer er på nettet? Og i så fald burde den synkroniserer din kalender når du kommer hjem på dit eget WiFi.

   For at vende tilbage til spørgsmålet om du kan slå iCloud fra, så ja.
   Du kan vælge indstillinger -> iCloud, scroll ned i bunden og tryk på slet konto, så vil iCloud blive slettet fra din iPhone.

   Mvh.
   Christian

   1. Tak for svar Christian.
    Selvfølgelig kunne jeg opdatere min kalender via mit eget WiFi når jeg kommer hjem. Det er bar lidt mere besværligt, at skulle starte maskinen op og koble op via VPN, når jeg kunne gøre det mens jeg er på jobbet.
    Som du også skriver, er alternativet at jeg sletter Cloud på telefonen, men så er ideen med Cloud jo lidt lige meget, hvis jeg skal slette på job og oprette igen når jeg kommer hjem. Dumt men også lidt typisk at Appel ikke har lavet en deaktiverings “knap” Tror jeg dropper Cloud helt og fortsætter med Dropbox og iTunes via kabel.

    Mvh. Søren

    1. Hej igen,

     Så vidt jeg ved så burde iCloud automatisk synkronisere din arbejdscomputer og din iPhone, dette burde ske helt automatisk uden du skal logge ind på en VPN eller lignende.
     Altså hvis du fx tilføje en begivenhed til din kalender på arbejdet, så skulle iCloud gerne opfange det, og når din iPhone så engang kommer på WiFi skulle den gerne automatisk hente den begivenhed ned og synkronisere, altså helt uden at du skal gøre noget.

     Nu har jeg godt nok kun 1 kalender, men hvis jeg fx tilføjer en begivenhed i min kalender på iPhonen og senere tænder computeren så bliver kalenderen på computeren automatisk synkroniseret, og får altså begivenheden og det samme hvis jeg gør det den anden vej.

     Virker det med din Mac og iPhone hvis du prøver det samme, som virker for mig?

     I så fald må det være opsætningen på din arbejdscomputer vi skal have kigget nærmere på som jeg ser det.

     Mvh.
     Christian

     1. Hej Christian!

      Jeg tror du misforstod min sidste besked, MEN!
      jeg har fundet løsningen. Hvis man slå kalender fra i iCloud indstillingerne (se billedet til højre her på siden), kan man stadig bruge alle de andre funktioner, men samtidig synkronisere med kabel, hvis man er uden for sit WiFi. Noget nemmere kun at skulle slå denne funktion til og fra, i stedet for at slette iCloud profilen på telefonen.

      Mvh. Søren

   2. Hej Christian
    Hvis man sletter Icloud kontoen på telefoen, er det så en komplet sletning eller kan kontoen stadig bruges på andre produkter.
    Venlig hilsen
    Kim Poss

    1. Hej Kim,

     Det er bare en sletning/fjernelse fra din iPhone vil jeg mene. iCloud er dog tilknyttet et Apple ID, så du får ikke meget ud af at fjerne den.

     Mvh. Andreas

 6. Jeg har købt en 5’er og havde før en 4’s. Nu har jeg overført data via iTunes, men kan ikke hive sms’er med over. Jeg har prøvet at kigge på iCloud indstillingerne men der er muligheden for at vælge sms’er ikke tilstede. Hvordan gør jeg ?

 7. Hej har lige fået en iphone 5. Med den sidste opdatering Men den blir ved med at skrive Bekræfte en mail via min icloud konto. Men problemet kommer så her hvordan går jeg ind og bekræfter den? Altså har prøvet at gå ind på hotmail.dk og logge ind men siger emailen ik eksistere.. Hvordan kommer jeg ind på den så jeg kan aktivere den? hvis du vil svare vil jeg blive glad for at du sender en mail Tak på forhånd :)!

 8. hej
  jeg mgl. hjælp til installering af icloud
  jeg har mac os x 10.6.8 og har lige tilkøbt osxLion (10.8.3)og dermed fået icloud. Jeg har iphone 4s 16 GB
  har installeret som det fremgår ovenfor (mener jeg). Det har virket i går men men i dag sker der ikke overførsel f. eks. kalenderen
  hvad kan der være galt?hvad mgl jeg at gøre?
  på forhånd stor tak for hjælp
  Mie

 9. Mie fortsættelse

  min internetforbindelse er Mobilt bredbånd Oister har det mon betydning?

  mie

 10. hvordan sletter jeg icloud på min iphone 4s jeg har appel id men ingen adgangs kode og den mail der skal sendes kommer ikke ,….?hjælp

 11. Hej.
  Mit navn er Caro,og jeg har et spørgsmål !!!
  Jeg købte et SIM-kort af Oister
  Hvordan bruger jeg af mit SIM-kort for iMac ???
  Mange tak…
  Jeg venter for svar

 12. Hej Christian!

  Jeg har lige fået en ny Iphone 5 og jeg vil gerne overføre mine ting fra min Iphone 4 af, men jeg kan ikke få det her iCloud til af fungere.. Den viser at jeg har en gammel iCloud konto, men den bliver ikke bekræftet når jeg forsøger at åbne iCloud på min Iphone. Jeg vil derfor gerne have slettet kontoen, men det kan jeg ikke gøre, fordi mit apple id som er tilsluttet denne iCloud konto ikke er det som jeg normalt bruger.
  Så mit spørgsmål er: Hvordan sletter jeg denne iCloud konto når jeg ikke ved hvad koden til kontoen er?

 13. Mit itunes på min computer laver problemer så jeg nok må slette den helt.. Er det så en god ting at slå icloud til på min mobil kan ikke komme ind på itunes på min computer.. Kan man”nøjes” med at slå den til på mobilen eller skal man også gøre noget på computeren også? Og jeg skal jo søger for at den ikke automatisk synkronisere mellem min iphone og min computer har jeg læst mig til.. Men gør den dette hvis jeg slår icloud til?

 14. Hej,

  Jeg har et problem med at min iCloud ikke synkronisere min kalender fra min Mac til min Iphone.
  Min iCloud instillinger ser ud som, i har anført på billedet i jeres guide, og skulle derfor automatisk synkronisere, men det gør den ikke.

  Kan i hjælpe mig med dette problem?

  MVH Jesper Schmidt

  1. Hej Jesper,
   Jeg har samme problem, det er bare fra iPhone til mac.
   Fandt du nogensinde ud af at få det til at fungere? I så fald vil jeg blive meget glad for nogle gode råd.

   Venlig hilsen
   Josefine

 15. Hej

  Jeg kom til at slette min iCloud konto og derefter gendannede jeg min iPhone og havde glemt at lave en sikkerhedskopi og har mistet mine notater,billeder osv. Men heldigvis har jeg mine kontakter ved ikke hvordan. Min spørgsmål er så hvordan kan jeg finde mine billeder og notater.

 16. halløj håber man kan få et svar her… HJÆÆÆLP min icloud konto siger jeg skal bekræfte min mail… men jeg kan jo ikke logge på…….. hvad gør jeg???

 17. Hej, jeg har gjort alt som beskrevet for at overføre ALT fra min gamle iPhone5 til min nye iPhone5S. Men mine billeder og Apps osv er ikke kommet med. Hvordan gør man det?

 18. Jeg kan ikke åbne icloud, fordi den ikke accepterer min apple-ID. så har jeg prøvet at nulstille med ny kode, men det virker heller ikke.
  Hvad gør for at få det tilbage?

 19. Hvordan undgår jeg, at mine beskedder på iphone bliver vist/annonceret på ipad begge tilsluttet icloud via min appleid
  mvh
  Jens

 20. hej nogen der kan hjælpe mig jeg har midstet min iphone 5 og er ikke helt sikker på om der var det der icloud på den så hvordan kan jeg se om jeg kan finde min mobil i gen
  mvh mads 🙂

 21. Vi har et problem med ICloud på min kones IPhone 4S.
  For ca 3 år siden, mistede min kone adgangen til hendes yahoo.com email konto og også til hendes apple ID (der bestod af samme yahoo.com email adresse). Nogen havde taget sig adgang og ændret adgangskoden..
  Min kone oprettede herefter en gmail.com konto samt et apple id med denne gmail adresse og anvendte disse på en ny IPhone 4S.
  Alt var godt indtil for 3-4 mdr siden. Efter en iOS softwareopdatering, opdagede min kone at hendes Icloud konto bestod af den gamle yahoo.com email adresse. Og idet hun ikke har adgang til dette apple id mere, kan vi ikke bruge Icloud.
  Det lyder ret underligt. Det viste sig at min kone umiddelbart før iOS opdateringen, havde haft hendes IPhone tilkyttet hendes gamle MacBook Pro. Måske er det i denne forbindelse at det gamle Apple Id blev ført tilbage some ICloud konto på hendes IPhone. Det tror jeg. Min kone tror at problemet opstod i forbindelse med iOS opdateringen..
  Ihvertfald har vi det problem at vi ikke kan skifte eller slette ICloud kontoen på hendes IPhone, idet ikke ikke har adgangskoden mere. Vi har igen prøvet at få adgang til det gamle Apple ID, men forgæves. Nogen har ændret de personlige sikkerhedssprørgsmål/svar samt sikkerheds e-mailen (som oprindeligt var min gmail konto)
  Hvad gør vi? Hvordan kan man slette, fjerne eller ændre en ICloud konto, som vi ikke har adgangskoden til mere?
  PS. Det Apple ID der anvendes til Itunes & App Store, er min kones gmail, og her har vi adgangskoden.

  Håber I kan hjælpe os

  Mvh
  Carsten

 22. Hej,
  Har købt en iPhone 5 og vil overføre alt data dvs billeder og musik til denne fra min 4 via iCloud.
  Kan dog se at den mangler en masse billeder og en del musik.
  Har netop købt den nye Tlf da denne har mere hukommelse end den gamle og der er også masser af plads i skyen.
  Min MacBook er gået kold, så har kun mulighed for at flytte data via iCloud..
  Hvad gør jeg forkert??

 23. Hejsa!
  Jeg har et problem med min datters Ipad. Problemet er at hun har en gmail,som hun ikke bruger mere og gerne vil skifte sin mailadresse over til en hotmail. Men hver gang
  vi prøver beder den hele tiden om gmails adgangskode. (den slår selv over til gmail kontoen), mit spørgsmål er nu,hvordan sletter man den gmailkonto,så man kun kan bruge sin hotmail konto?

 24. Hej.
  Jeg har en Ipad, en Iphone4s og en windows PC Toshiba.
  Jeg har brugt iCloud siden jeg købte min iphone for flere år siden.
  Det fungerer fint med fotos, når jeg tager billeder finder de selv vej til Cloud.
  Hvis jeg sletter et billede fra biblioteket på min Ipad forsvinder det også på trlefonen og fen stationære PC.
  En sjælden gang synkroniserer jeg ved at sætte et kabel mellem PC-en og telefonen/Ipaden.
  men….
  så overfører systemet hele biblioteket til min PC…også de billeder der ligger der i forvejen, så f.eks. samme billede ligger der flere gange.
  Findes der en måde at synkronisere på, så kun nytilkomne billeder siden sidste synkronisering overføres ?
  Med venlig hilsen
  Gerda Nicolaisen

Leave a Reply

Your email address will not be published.