Kan man optage samtaler på iPhone?

Kan man optage samtaler på iPhone?

Det kan nogle gange være smart at optage en telefonsamtale. Det kan være i forbindelse med interviews eller hvis man har store nyheder til omgangskredsen. Men er det overhovedet muligt med en iPhone?

Det korte svar er: både og. Som udgangspunkt er det ikke muligt at optage en telefonsamtale med din iPhone. Det skyldes amerikansk lovgivning – og for den sags skyld lovgivningen i mange andre lande – der tilsiger, at det er ulovligt at optage samtaler. I hvert fald uden begge parters vidende.

I Danmark er det dog ikke ulovligt og der findes mange apps i App Store, der – i hvert fald på papiret – gør det muligt. Man skal nemlig være varsom inden man begiver sig ud på det lidt grå marked for netop denne type apps.

Som med så mange andre apps, er det meget forskelligt, hvorvidt de koster noget eller ej. Søger du for eksempel på ”record phone call” i App Store får du et væld af mulige gratis og kommercielle apps præsenteret. Der er dog ikke rigtig nogle af dem, som får topanmeldelser af brugerne og det er derfor svært at fremhæve en enkelt. Ser du på nettet går app’en ”Recorder” dog igen, som én meget anvendt en af slagsen.

Tilsvarende er det også tydeligt, at mange brugere med visse downloadede apps har følt sig snydt. Der er flere som har hentet en app, hvorefter det er påkrævet, at man opretter en betalt konto for at benytte optage-teknikken. Andre gange skal du betale et mindre beløb hver gang du benytter funktionen.

Overvejer du at hente en optage-app, skal du også være opmærksom på, at flere apps slet ikke kan anvendes i Danmark. Det kan for eksempel være, at de kun kan knyttes til numre i udlandet eller lignende.

Under alle omstændigheder er det bedste råd at se andres brugeres erfaringer inden man begiver sig ud i at hente en optage-app. I stedet skal anbefalingen herfra lyde på, at en sikrere metode er at anvende ekstern hardware til at optage en samtale, der er sat på højtalerfunktion.

4 thoughts on “Kan man optage samtaler på iPhone?”

  1. Fin nok artikel – Dog bliver andre alternativer udelukket, så som hardware – Her kan man blandt andet benytte en Voicebird. Et smart lille produkt man kan anvende til at optage samtaler, man smider den i mobilen og derefter i et headset.. Selvfølgelig skal det gøres sådan, eftersom mobiler alene IKKE kan optage samtaler – Desværre. Ihvertfald ikke ordentligt – whatsoever 🙁
    Men prøv at giv det et kig – Jeg anvender min på arbejde, da jeg har mange mobile samtaler og ikke altid er på kontoret 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.