Sådan tilføjer du tid og dato til dine iPhone-fotos

Lær hvordan du tilføjer tid og dato til de billeder du tager med iPhone-kameraet – med eller uden jailbreak.

Har du undret dig over, hvorfor du ikke kan se dato og tid på de billeder du tager med din iPhone? Så er du ikke alene. Det indbyggede kamera er et rigtig udmærket kompaktkamera. Altså et lille digital-kamera med nogle enkle, brugbare funktioner, der kan tage ganske glimrende skarpe billeder.

Trods de gode funktioner så har Apple underligt nok valgt, at du ikke kan få fremvist tid og dato på dine fotografier i Kamera-app’en. Hvis du vil have yderligere oplysninger om de billeder du tager, så skal de først overføres til iPhoto (hvis du er Mac-ejer) eller et andet fotoredigeringsprogram. Dér vil du kunne finde information om billederne.

Men fortvivl ikke. Du har et par muligheder til at få tid/dato tilføjet: enten kan du hente app’en Exif Wizard fra App Store, eller du kan hente programmet Dater, hvis din iPhone er jailbreaket.

Vi har før beskrevet, hvad jailbreak vil sige i indlægget: Sådan jailbreaker du din iPhone. Det blev publiceret før iPhone 5 kom på gaden og der kendes endnu ikke en metode til jailbreak af dén model. Derfor vedrører jailbreaksguiden iPhone 4S eller tidligere modeller. For at benytte dato-programmet skal man have version iOS 5.

Sådan tilføjer du tid og dato til dine fotos med en ikke-jailbreaket iPhone

Hvis ikke din iPhone er jailbreaket kan du hurtigt smutte i App Store og hente denne app: Exif Wizard. Den fås både i en gratis og betalt version (13 kr.). Den fungerer ved at tilgå din Kamerarulle og derigennem kan du få fremvist tid og dato på dine fotos, samt i øvrigt en masse andre oplysninger. Fx hvor du befandt dig da billedet blev taget. Den er meget enkel og intuitiv og selv i den gratis version får du flere oplysninger om dine digitale fotos end de fleste normalt har brug for. Den betalte udgave er for dig der i endnu højere grad har behov for at arbejde med billederne.

Sådan tilføjer du tid og dato hvis din iPhone er jailbreaket

For at benytte denne metode for tilføjelse af tid og dato skal du altså have jailbreaket din iPhone. Herefter kan du gå i ’Cydia’, som bliver installeret på din iPhone ved jailbreak. Cydia er en form for jailbreakets App Store. Det er hér du kan hente alle de ”uofficielle” programmer, som Apple normalt ikke vil lade dig få på din iPhone. Herunder tweaket ’Dater’.

Start med at finde og hente det. Herefter kan du tilføje visse elementer – så som tid og dato til dine fotografier. Sørg for at give tilladelse til GPS-tracking i dine indstillinger på telefonen, ellers kan Dater ikke registrere, hvor du befandt dig, da billedet blev taget.

Nu kan du ved at trykke og holde fingeren lidt på skærmen (på et fotografi) få fremkaldt en alternativ menu. Klik på ‘Image info’. Nu vil du se visse muligheder for information om det enkelte fotografi. Tilføj nu tid og dato; se også billedstørrelsen, hvornår blev det sidst redigeret, de faktiske dimensioner mm.

Så enkelt er det faktisk at få tilføjet disse informationer. Men ellers kan man da håbe, at Apple også på et tidspunkt synes det er interessant at få mere info på iPhone-fotografierne.

One thought on “Sådan tilføjer du tid og dato til dine iPhone-fotos”

Leave a Reply

Your email address will not be published.