Site icon iPhoneluppen.dk

Sådan lukker du programmer på iPhone

Man når ofte at åbne rigtig mange programmer på sin mobil i løbet af en enkelt dag. De fleste tænker dog ikke over, at det sluger dyrebar strøm og batteritid, hvis ikke du lukker dem ordentligt ned engang imellem. Se hvor nemt det er at gøre.

De fleste iPhone-brugere tænker ikke over, at alle de programmer de åbner i løbet af en dag kan sluge batteritid og processor-hastighed, hvis ikke de lukkes ordentligt ned efter endt brug. Men du skal være klar over, at hver gang du har åbnet et enkelt lille program og lukker det ved at klikke på Hjem-knappen, så ligger det stadig og er aktivt i baggrunden.

Det kan blive til rigtig mange åbne programmer og det kan som sagt sluge både strøm og ikke mindst hastighed, hvis ikke du lige husker at lukke dem. Se den simple fremgangsmåde:

Multitask baren

Det første du skal gøre er at trykke 2 gange hurtigt på Hjem-knappen (den runde knap nederst på mobilen). Så ”løfter” skærmen sig og du får adgang til den smarte multitasking-menu. Hér kan du se 4 programmer af gangen.

Hold fingeren ned på én af dem, indtil de begynder at vibrere. Herefter kan du lukke dem ned én efter én ved at trykke på den lille røde cirkel med streg igennem.

Du kan også scrolle til højre, hvis du ønsker at se, hvilke programmer der er aktive. Men i takt med du lukker ned, kommer de åbne frem på første skærm.

Yderligere muligheder fra multitasking-menuen

At lukke dine aktive programmer og spare batteritid, er dog ikke det eneste du kan foretage dig fra multitasking-menuen. Hvis du scroller til venstre kommer du frem til nogle genvejstaster tilknyttet Musik-programmet.

Scroller du én gang videre til venstre, kommer du frem til en alternativ adgang til lydstyrke-niveauet.

Når du er færdig med at lukke programmerne eller benytte nogle af genvejene i multitasking-menuen, kan du ganske enkelt trykke en enkelt gang på Hjem-knappen. Nu vender skærmen tilbage til sit normale udseende.

Men et godt råd er at gøre det til en vane at lukke programmerne, hvis du ved du har haft en del åbne. Min personlige erfaring er, at du kan strække din batteritid en hel del, før end du behøver oplade telefonen igen.

Exit mobile version