Site icon iPhoneluppen.dk

Glæd venner og familie: giv en app i gave med iTunes Store

Der findes ikke noget så dejligt som uventede gaver. Derfor synes vi du skal lære iTunes’ indbyggede mulighed for at give apps som gaver at kende. Det er en både nem og hurtig måde at glæde andre på – og så behøver det overhovedet ikke koste alverden.

Godt nok er julen netop overstået og du synes måske det trak lige lovlig mange veksler på kontoen, men det betyder ikke, at man ikke stadig kan glæde andre med en hurtig, lille gave.

Det har Apple tænkt på og derfor kan man give apps til iPhone og iPad til andre gennem enten iTunes Store eller direkte fra dine mobile enheder. Vi synes det er en sjov måde at overraske andre med noget, som ikke behøver koste særligt meget.

3 app-gaveidéer

Er prisen underordnet, kan du jo fx også glæde en anden med én af de dyrere apps. Hvad med at give golfentusiasten i familien den anmelderroste app ”Golfshot: Golf GPS” til 199 kr. eller glæd din Formel 1-begejstrede ven med ”F1 2013 Timing App CP” til 225 kr.?
Skal det ikke være helt så dyrt, er der sikkert også én i omgangskredsen, der holder af madlavning og de vil nok sætte pris på Gordon Ramseys “Cook With Me”-mad-app til 45 kr. Den har vi valgt i eksemplet herunder, men er du bare en anelse bekendt med App Store, ved du, at kun fantasien sætter grænser for, hvilke apps der findes.

Køb din første app-gave via iTunes

 1. Start med at åbne iTunes på computeren.
 2. Gå videre til iTunes Store ved at klikke i øverste højre hjørne.
 3. Vælg herefter App Store i topmenuen i midten. Hvis du ved præcis, hvilken app du vil give kan du bare søge efter den. Ellers kan du se på de forskellige kategorier i dropdown-menuen, eller simpelthen gå til forsiden af App Store for at blive inspireret.
 4.  Når du har fundet den app du vil give, skal du klikke på pilen til højre og vælge ’Giv App som gave’
 5. Nu kan du se et gavevindue, hvor du skal udfylde de passende oplysninger og vælge om du vil sende gaven via e-mail, eller printe og give selv på et senere tidspunkt. Hvis du vælger denne mulighed skal du ikke udfylde modtagers e-mailoplysninger. Ellers udfyld og vælg fortsæt.
 6. Du bliver nu bedt om at logge ind med dit Apple-ID og kan herefter gennemse bestillingen ind du foretager dit endelige køb af App-gaven.
 7. Er alt i den skønneste orden kan du nu godkende købet.

Køb og send en app gennem App Store

 1. Er du mere til at sende en app direkte fra din iPhone eller iPad skal du blot gøre følgende:
 2. Åbn App Store.
 3. Find den app du vil give og åbn dén.
 4. Klik på pilen i øverste højre hjørne. Du får nu mulighed for at vælge at give den som gave.
 5. Herefter skal du udfylde modtagers oplysninger og vælge om gaven skal gives i dag eller en anden valgfri dag. Tryk på ’Næste’
 6. Nu kan du vælge, hvilket tema modtageren skal få, når de åbner e-mailen. Tryk ’Næste’ igen.
 7. Bekræft nu gavekøbet på ’Køb gave’.

Så enkelt er det at glæde andre med en app og husk: du behøver ikke bruge mange kroner på en sød lille overraskelse.

Ekstra tip: finder du en app, der er gratis og du gerne vil gøre andre opmærksom på den, er det samme procedure. Bortset fra at du med det samme får muligheden: ’Del med ven’.

Mangler du lidt inspiration til gode apps, så læs den populære artikel om De mest anbefalede iPhone-apps i 2012.

Exit mobile version