Site icon iPhoneluppen.dk

Stor Guide til Apple TV

Er du en Apple fyr eller pige, og har du i forvejen en del produkter fra det verdensomspændende teknologifirma, kan det være, du også godt kunne tænke dig dit helt eget Apple TV, som efterhånden har været på markedet i en del år efterhånden. Eller også vil du vide hvornår det seneste ny Apple TV bliver lancerede. 

Vi har her samlet alt om Apple TV lige fra de forskellige generationer af Apple TV til hvornår den nyeste version bliver lancerede.

Hvad er Apple TV? 

Det første Apple TV blev egentlig sendt på gaden helt tilbage i 2007. Dengang var det dog kun i USA, man kunne få glæde af at benytte sig af dette nye lille vidunder, og her i Danmark måtte vi vente et par år endnu, før Apple TV blev lanceret.

I 2010 kom version nummer to på markedet, og så småt begyndte omverdenen at få øjnene op for denne nye innovative boks fra Apple. Produktet blev også programmeret til at kunne fungere i andre lande end kun USA, og det gjorde det væsentligt nemmere at få noget ud af at bruge det i verdens øvrige lande.

I starten misforstod mange folk dog produktet, da de troede, Apple TV var et decideret fjernsyn, som man kunne hænge op derhjemme i stedet for sin almindelige fladskærm. Dog var det ikke tilfældet, og ved hjælp af medier, bloggere og Apple selv blev kendskabet til Apple TV boksen bredt ud over resten af verden.

Siden 2010 er det dog gået stærkt, og nu er der en del danske husstande, der har en eller flere modeller i hjemmet. I 2017 kom deres Apple TV 4K eller også kendt som deres 5 generation på gaden som har udskiftet de tidligere versioner med høj kvalitet og mange muligheder.

Vi må dog væbne os med lidt tålmodighed i Danmark, da Apple TV i udlandet altid vil være hurtigere på markedet, så ved næste opgradering så vil vi i Danmark ikke være de første der får disse, som kommer til at ske i 2019 hvor deres Apple TV 6 bliver lanceret.

Lancerings Dato

Apple TV er muligvis ikke den eneste enhed du kan streame på, men hvis du har en Iphone eller en Apple så er det et glimrende valg. Hvis du vil kende Lancerings datoen for de forskellige Apple TV, så kan du se alle lancerings datoerne nedenfor for hver model:

Apple TV  4K generation 5 

Den 5 model er landet. Apple har endeligt fået skabt deres Apple Tv 4K generation 5 som betyder at vi nu til dato har den bedste version af deres Apple TV. 

Der har været godt gang i rygterne inden lanceringen af deres Generation 5 omkring fjernbetjeningen til den lille Apple TV boks. Hvor både Apple TV 1, Apple TV 2 og Apple TV 3 har haft en almindelig fjernbetjening, endte deres Apple TV generation 4 og 4K nemlig med at få  en touch-funktion indbygget.

Fjernbetjeningen er udstyret med større knapper, en indbygget mikrofon til brug af Siri, et større design, en lydsstyrkeregulerende knap samt meget andet. Herudover vil Apple TV og iPad samt øvrige Apple produkter fortsat snakke godt sammen, mens der der er en mulighed for at kunne tilkoble øvrige controllers via bluetooth.

Apple TV internet mulighederne er dog stadig begrænsede. Der er ingen planer om at integrere Safari som en del af produktet. Dog kan man stadig, ved at bruge sin iPad, iPhone eller Mac, kaste sin skærm op på fjernsynet ved hjælp af sit Apple TV software, og så kan du bruge dit store fladskærmsfjernsyn som enhedens skærm.

Apple TV 6

Der er aldrig nogen direkte fakta for de kommende lanceringer af Apples produkter. Men der er dog nogle eksperter og fans der har en ide om hvad deres nye Apple TV 6 generation kommer til at indholde af funktioner. En af de funktioner kunne meget vel være ansigtsgenkendelse som deres nye Iphone modeller er begyndt at benytte. Derudover forventer man følgende:

Apple TV nyheder 

Hvis du gerne vil følge med i, hvornår det nye Apple TV kommer på gaden, kan det være en god ide at følge med på nogle af de danske og udenlandske blogs som os på Iphoneluppen.dk eller eksempelvis Anyman.dk, der følger produktet tæt. Der er utroligt mange, der næsten ned på daglig basis skriver om nye rygter og bekræftede facts, hvilket gør det nemt for dig, som er interesseret, i at få din daglige dosis af Apple TV nyheder.

Der er også mange, der blogger om deres erfaringer med det populære Apple fjernsyn, så du kan læse en del Apple TV anmeldelser allerede, hvilket måske gør det nemmere for dig at træffe en beslutning om, hvorvidt det er teknik for dig.

Det nye Apple TV batteri til fjernbetjeningen

Den originale fjernbetjening, som hverken er blevet gjort bedre i Apple TV 2 og 3, men får i deres nye generation 4 og nu 5  strøm på en anden måde i de nye modeller.

Den kommer nemlig til at blive udstyret med batterier, der er nemme at skifte ud. På den måde er man ikke nødt til at skulle lade devicen op hele tiden. Så er det bare med at huske at slukke den, når man ikke bruger den mere, og så kan de batterier holde i rigtig lang tid.

Det kan du se i Danmark med Apple TV streaming

Inden du går ud og investerer i dit nye Apple TV, kan det være, du er interesseret i at vide, hvilket danske streamingtjenester, man kan gøre brug af. Det ville jo være ærgerligt at kaste penge efter noget, der alligevel ikke understøtter de streamingtjenester, du bruger i dagligdagen.

Heldigvis behøver du ikke at få sved på panden lige med det samme. For med Apple TV er det nemlig muligt at gøre brug af mange af de populære danske streamingtjenester, der råder over dine favorit film og serier.

For at nævne de mest populære danske streamingtjenester, der fungerer helt uden problemer i samarbejde med et Apple TV, kan der nævnes DR TV, HBO Nordic, Netflix, TV 2 Play og Viaplay. Det er nok de streamingtjenester, danskerne hyppigst tænder op for, når de nyeste afsnit af yndlingsserien skal streames.

Mange af disse streamingtjenester kræver selvfølgelig et individuelt abonnement, og har du ikke det, kan det være en god ide at investere i et enkelt eller to. For uden adgang til de betalte streamingtjenester, er du nødt til at bruge de gratis apps, hvilket gør udvalget langt mere snævert.

Så er du ude i kun at kunne gøre brug af apps som Youtube og DR TV. Det kan også være fint i en periode, men du kommer nok ikke udenom et abonnement eller to på de mange øvrige tjenester.

Apple TV 4 forhold til 4K (5 genreration)

Selvom det kan være svært at få øje på forskellene på de forskellige modeller på markedet, er der alligevel et par stykker, som kan være afgørende for, om du skal vælge den ene eller den anden.

Den primære forskel på Apple TV 4 og deres 5 generation er videoopløsningen, som der kan afspilles med. Hvor Apple TV 4  kan afspille videoer i en 1080p opløsning kan du med Apple TV generation 5 kan du se film med fantastisk 4K HDR kvalitet, som er 4 gange flere pixels end stardard HD video. 

Der skal ikke være nogen tvivl om, at 1080p er ganske fint. Men nu hvor man har muligheden for at tage det skridtet videre, og hvis man har et stort fjernsyn, kan man opleve en stor forskel på 1080p og 4K HDR kvalitet, så vil alt føles mere naturtro og realistisk. Så hvis du gerne vil have en så høj opløsning på dine film og serier som overhovedet muligt, er det en god ide at gå efter et Apple TV 4K  (5 generation)

Udover forskellen i opløsningen, er det også værd at bemærke forskellen i antallet af ram igennem de forskellige versioner af Apple TV. Her var 2eren udstyret med 256 MB, mens 3eren har 512 MB. Her skiller 4’eren sig ret meget ud da den har hele 2 GB ram og deres nye Apple TV 4k generation 5 har hele 3 GB ram. 

Sidst, men absolut ikke mindst, er der også en nyere processor og et nyere operativ system i et Apple TV 5. Så alt i alt får du et bedre Apple TV, hvis du vælger at kaste dine penge efter den nyeste model, men hvis du ikke har krav om at se film i 4K kvalitet, så er Apple TV 4 helt bestemt et fornuftigt køb. 

Gør stuen lækker med et Apple TV beslag

Er du typen, der er glad for orden i tingene, og hader du, når der ligger kabler og andet teknik og roder rundt omkring i hele hytten, så kan det være en god ide at gå ud og investere i et Apple TV beslag, så du kan få din nye Apple TV medieafspiller op at hænge.

Der findes flere forskellige beslag, men det mest udbredte er sort og elegant som selve boksen, hvilket ser utrolig lækkert ud, når det kommer op at hænge på væggen. På den måde slipper du for at have boksen stående et eller andet sted, hvor man hele tiden kommer til at vælte den eller skal rykke til den, fordi den står i vejen for noget andet.

Alt dit Apple TV tilbehør kan nemt købes på nettet, og der er mange danske online forretninger, der har tilbehøret på lager. Hvis du vil finde en af de største og billigste forhandlere af Apple TV tilbehør, så kan du vælge Proshop.dk som både får de nyeste Apple TV versioner men også tilbehør.

Apple TV – iCloud

Når du har fået læst din Apple TV brugervejledning igennem og installeret din nye gadget, kan det være, du undrer dig over, hvordan du kan gøre brug af iCloud.

Det er nemt at oprette forbindelse til sit iCloud account, når man først har sat sit Apple TV op. Når du så er logget ind, kan du hurtigt komme i gang med at se slideshows af dine iCloud billeder eller sætte nogle af de film, du har liggende i skyen. Det kan være praktisk, når man har familien på besøg til at se feriebilleder i lange baner.

Apple TV pris

Selvom man måske ikke skulle tro det, så kan det lade sig gøre at købe et Apple TV billigt. Også selvom du køber det herhjemme i Danmark. Apple TV pris kan variere af om der bliver lanceret en ny model inden længe, Iphone lanceringer m.v. Der findes nemlig nogle store danske forhandlere som har fået priserne helt i bund, så danskerne også kan købe dem til samme priser som i udlandet. En af de billigste forhandlere som vi har bedst erfaringer med er Proshop.dk som sælger alt udstyr til Apple TV såsom beslag, de nyeste Apple TV og lignende. Prisen på et Apple TV er ned til 1179,- for et Apple TV 4 og for et Apple TV 4K 5 generation er den 1495,-
Hvis du vil finde den laveste Apple TV pris nedenfor:

Køb Apple TV online 

Dit første Apple TV køb er klogt at foretage på nettet. For selvom det kan virke rart at gå ned i en fysisk forretning og købe det, er der ofte mange af dem, der tager en overpris for produktet. Og hvorfor betale mange hundrede kroner mere, når man kan få produktet til en lav pris online hjemme fra sofaen?

Det er også langt nemmere at finde frem til de bedste Apple TV tilbud digitalt, hvilket lader dig slippe for at fare rundt fra butik til butik for at finde den bedste pris.

Så lad vær med at lade dig lokke af de fysiske forretninger, når du skal finde et billig Apple TV. Brug nettet og dets mange muligheder, så du kan spare så meget som overhovedet muligt. De penge, du ender med at spare, kan du jo så gå ud og bruge på et beslag til væggen eller andet tilbehør til din nye medieafspiller.

Apple TV streaming

Så for at opsummere, kan det være en rigtig god de at gå ud og købe et Apple TV til hjemmet, hvis du har det med at bruge nogle af de mange populære streamingtjenester i dagligdagen. På denne måde er det bare at tænde for dit og fjernsyn samt Apple TV, og så kan du være i gang med at streame dine favoritserier eller film.

Bruger du ikke nogle af disse tjenester i forvejen, er det begrænset, hvad du får ud af at købe et Apple TV.

Apple TVet er i konkurrence med den øvrige populære gadget, nemlig Chromecast fra Google. Disse to vil nok komme til at konkurrere mod hinanden i mange år fremover. Er man en Apple fan, er det klogt at vælge Apple TVet, hvorimod Windows-tilhængere muligvis vælger at kaste sin kærlighed over den populære Chromecast.

Apple TV tilbud

Hvis du søger et Apple Tv tilbud, så skal du ikke lede meget længere. Vi har nemlig sørget for at finde de bedste og billigste Apple TV tilbud, så du ikke skal lede internettet tyndt for at finde dem. Nedenfor vil du se de nyeste Apple TV tilbud som opdateres dagligt, fra de billigste forhandlere. Køb Apple Tv på tilbud, da de er ens alle sammen, men forhandlerne kæmper om kunderne og derfor løbende sætter priserne ned, for at ligge øverst på Pricerunner, som vi har taget de 3 billigste tilbud fra.

Læs også vores artikel om den ny iPhone 11 

Exit mobile version