Skift ringetone eller beskedtone på en bestemt kontaktperson

Din iPhone har en smart funktion der gør, at du kan tilpasse ringe- og beskedtoner til dine kontakter. Lær hvordan.

Har du nogensinde oplevet, at du er kommet til at tage din telefon og fået en person i røret, som du egentlig ikke lige gad tale med, bare fordi du ikke nåede at se nummeret inden? Eller også sidder du solidt plantet i sofaen, der tikker en SMS ind på mobilen og du ved ikke om den er vigtig eller ej. I så fald er du ikke den eneste.

Derfor vil du måske være glad for at kende dén funktion der gør, at du kan indstille specifikke ringetoner til bestemte kontaktpersoner. Det betyder, at du kan udvælge et antal personer, som på den ene eller anden vis fortjener netop deres karakteristiske ringetone eller SMS-alarm.

Sådan tildeler du specielle lyde

Start med at finde dén person du vil ændre ringetonen eller SMS-lyden for. Herefter skal du trykke på Rediger. Scroll ned af siden til du kommer til følgende: Ringetone, vibration, beskedtone og vibration igen. Nu kan du i ro og mag vælge, hvilke toner og lyde de enkelte personer skal have. Du kan også bestemme om visse kontaktpersoner skal markeres med vibrationer ved opkald eller beskeder.

Ekstra tip: Sortering af kontakter

Nu vi er ved kontakterne, så leverer vi gerne et ekstra tip til denne kategori. Det drejer sig om sortering og fremvisning af dine kontaktpersoner. Du har måske bemærket, at din iPhone som standard sorterer kontakternes navne alfabetisk efter efternavn. Man kan sagtens ændre denne indstilling, hvis du hellere vil have sortering efter fornavn.

Gå i Indstillinger > E-post, kontakter, kalendere > Scroll ned til Kontakter. Hér ser du henholdsvis Sortering og Vist rækkefølge. Åbner du Sortering kan du markere ’For-, efternavn’ og du har ændret på sorteringen.

Tilsvarende kan du ændre på den viste rækkefølge. Den viste rækkefølge bestemmer om navnene viser fornavnet først (Anne-Sophie Rasmussen) eller efternavn først (Rasmussen Anne-Sophie). Den bedste måde at afgøre, hvilken type fremvisning man foretrækker er at prøve sig frem med begge typer.

Har du læst artiklen: Sådan laver du din egen ringetone?

Leave a Reply

Your email address will not be published.