Hvad er ’Forstyr ikke’ til iPhone i iOS 6?

Hvad er forstyr ikke i IOS 6

I rækken af nye, smarte funktioner i Apples netop lancerede styresystem iOS 6, er vi kommet til ’Forstyr ikke’ på iPhone. En funktion der, som navnet antyder, lader dig indstille telefonen til ikke at forstyrre unødigt på bestemte tidspunkter.

Det har vel egentlig været funktionen du har savnet i flere år – måske uden nødvendigvis at være helt klar over det. Apple har udviklet iOS 6 til at indbefatte en mulighed for at slå en ’Forstyr ikke’-funktion til og fra på din iPhone. Det betyder kort sagt, at du kan indstille din iPhone til kun at forstyrre dig på bestemte tidspunkter. Du kan oven i købet tilpasse funktionaliteten yderligere, så den er skræddersyet til dine eksakte behov.

Det smarte ved ‘Forstyr ikke’ til iPhone

Ved første øjekast kan det være du ikke kan se det smarte i funktionen, men prøv at tænke over, hvor mange gange du har overvejet om du skulle slukke din telefon helt eller blot sætte den på lydløs for ikke at blive kontaktet unødigt. Det kan være i biografen, hvor du hurtigt bliver meget upopulær, hvis mobilen ringer midt i filmen. Det kan være mens du sidder og arbejder koncentreret, eller om natten, hvor det faktisk ikke er særlig rart at blive vækket af en sms der tikker ind.

I disse og lignende situationer synes de fleste nok det ville være ideelt, hvis man kunne indstille telefonen til ikke at forstyrre én. I denne artikel lærer du hvordan det nu er muligt.

Sådan slår du ’Forstyr ikke’ til på din iPhone


For at slå ’Forstyr ikke’ til skal du:

1. Start med at gå i: Indstillinger > Forstyr ikke > Slå til/fra. Det er hér du helt overordnet kan fortælle din iPhone om det er okay, at opkald og sms går igennem med ringetone og oplysning af skærmen. Når den er slået til, vil du se en lille halvmåne i statuslinjen øverst.

I næste skridt kan du vælge at tilpasse funktionen yderligere, hvis du fx ikke ønsker helt at være koblet fra omverdenen, men vil lade visse personers opkald gå igennem eller indstille et bestemt tidsinterval, hvor du har ’Forstyr ikke’ slået til.

Sæt ‘Forstyr ikke’ op til personer du ønsker at høre fra

Du kan yderligere vælge at lade visse personers opkald forstyrre dig.

For at gøre dét, skal du gå i ’Tillad opkald fra’. Som standard vil iPhone lade dine favoritters opkald komme igennem – underforstået at du har oprettet favoritter under dine kontakter (læs mere om Favorit-opsætning hér). Ellers kan du sætte den til ‘Alle’ eller ‘Ingen’.

Vælger du at ’Alle’ opkald kan komme igennem, forsvinder lidt af pointen med ’Forstyr ikke’ dog.

Brug ‘Planlagt’ til automatisk at slå ‘Forstyr ikke’ til

For at tilpasse skal du:
• Gå i Indstillinger > Meddelelser > Forstyr ikke > Slå ’Planlagt’ til. Når du slår ’Planlagt’ til kan du bestemme indenfor hvilket interval du ikke ønsker at blive forstyrret. iPhone er automatisk sat til ikke at forstyrre dig mellem kl. 22 om aftenen og kl. 7 om morgenen.

Det betyder, at slår du ’Forstyr ikke’ til, så behøver du ikke hverken slukke din mobil eller sætte den på lydløs i dette interval. Det kan være smart, hvis du fx har en tendens til at glemme at slå lydløs fra om morgenen. Vigtigt er det at bemærke, at du stadig godt kan sætte iPhones alarm til at vække dig, selvom ’Forstyr ikke’ er aktiveret.

Gentagne opkald kan være vigtige!

Sidst men ikke mindst kan du vælge om ’Gentagede opkald’ skal være koblet til eller fra. Som standard er den til. Det betyder, at hvis en person (som ikke er din favorit og derfor “ryger i” forstyr ikke-filteret) ringer til dig igen indenfor 3 minutter efter første opkald, så vil andet opkaldsforsøg ikke være lydløst.

Det kan være yderst relevant i nødsituationer eller andre tilfælde, hvor det er vigtigt, at man kan få fat på dig, selvom du har valgt at slå Forstyr ikke til.

Har du brugt ‘Forstyr ikke‘ til iPhone?

 

23 thoughts on “Hvad er ’Forstyr ikke’ til iPhone i iOS 6?”

  1. Jeg har en Iphone4. Jeg kan ikke få den til at lade være med at Låse efter max. 5min. min kolega har en valgmulighed mere. “aldrig” hvorfor har jeg ikke den?
    Det er et firmabetalt nummer. hvor jeg kan synkronisere med mailserveren. jeg ved dog ikke om min arbejdsgiver har lavet begrænsninger.

    Mvh. Henning

    1. Hej Henning,

      Under Indstillinger -> Generelt -> Automatisk lås, der skulle du gerne have funktionen “Aldrig”.
      Findes den ikke der så tjek at du har opdateret til den nyeste iOS6 version, hvis ikke din telefon er opdateret kan det være dette hjælper.

      Hjælper dette ikke er alternativ at resette/nulstille telefonen helt og starte forfra, men om dette er en større omgang for dig, hvis det er en firma telefon skal jeg ikke kunne sige.

      Vi hjælper selvfølgelig gerne hvis du vælger at nulstille den helt, men prøv først opdater den.

      Mvh.
      Christian

      1. hej Henning

        Det er ganske normalt at telefonen låser hvis du er koblet op mod en exchange server,som de fleste firmaer bruger til Mail.
        Der er nok rent sikkerheds politisk

    1. Hej Kristina,

      Du kan godt gøre dem lydløse men ved Forstyr ikke funktionen er det alle sms’er der bliver lydløse.
      Men derimod kan du redigere dine kontakter, og så kan du vælge at sætte besked tone til ingen, dette vil gøre dem lydløse, men det er så også for altid, eller indtil du giver kontakten en beskedtone igen 🙂

      Mvh.
      Christian

  2. Der er pludselig ingen lyd når jeg optager video, kun en susen. Jeg har laver en hard reset og efter at have installeret iOS 6 sat den op som en helt ny telefon, så der ikke var nogen konflikt med sikkerhedskopien.
    For mig lyder det som en software fejl, men hvor ligger den?
    Er der mon nogen der kan hjælpe

    1. Hej Anette,

      Det er desværre en fejl i iOS6, som der umiddelbart ikke er nogen “fix” til endnu, det eneste du kan gøre er at vente på den næste opdatering som forhåbenligt løser problemet.

      Præcis hvornår den næste opdatering udkommer vides endnu ikke, men der går rygter om at Apple allerede vil udgive den i November.

      Mvh.
      Christian

  3. Synes funktionen forstyr ikke er super god men når jeg sætter den til feks. 22-7 virker det kun det kommende døgn. Kan det ikke lade sig gøre at den fast hver dag fungere i det valgte tidspunkt ?

    1. Hej Mette,

      Desværre har jeg ikke selv benyttet denne funktion så meget endnu, men umiddelbart ser det ikke ud til at der findes andre indstillinger end tidsrummet.
      Jeg er dog lidt i tvivl om funktionen rent faktisk burde virke alle dage i dette tidsrum, eller om den kun bør virke én gang.

      Prøv evt. lav en reset ved at holde home og sluk knappen inde i 10 sekunder og tænd telefonen igen, og se om det så virker over flere dage.
      Hjælper det ikke så kan du prøve at nulstille alle indstillinger under indstillinger -> generelt -> nulstil -> nulstil alle indstillinger.

      Hvis den stadig kun virker én dag er der nok ikke så meget mere du kan gøre.

      Mvh.
      Christian

  4. Jeg har et lille problem med mit forstyr ikke. Selv jeg har sat tidpunkt på så er den slået til hele tiden og det kan jeg ikke forstå.

    1. Hej Simone,

      Apple skriver selv at dette problem er opstået efter årsskiftet, og de forventer at problemet er løst d. 7 januar, hvilket kunne tyde på at de vil udgive deres nye opdatering der.

      Mvh.
      Christian

      1. Fedt! Lige det svar jeg manglede! Så satser jeg på det kommer tilsat virke ordentligt igen! 🙂

        1. Super 🙂
          Virker det hos dig? det virker fint hos mig nu, det lader til at Apple før har haft dette problem, dog ikke med præcis denne funktion. Men hvor problemet altså løser sig selv efter første søndag i det nye år.

          Mvh.
          Christian

          1. Jep – det virker igen nu 🙂 så det er rart!
            Mærkeligt at de før har haft problemer, men godt det kun er en uge der er problemer!

  5. jeg har et problem med denne funktion.

    Jeg har den sat til som beskrevet her oven for, men trods det så mellem tidsrummet 0700 og 2200 – altså om dagen er der månesymbol og jeg får ingen besked om meddelelser.

    Nogen der ved hvordan jeg får det til at virke ??

    1. Hej,

      Det lader til, at der er nogle problemer med funktionen, Apple skriver selv at dette problem er opstået efter årsskiftet, og de forventer at problemet er løst d. 7 januar, hvilket kunne tyde på at de vil udgive deres nye opdatering der.

      Mvh.
      Christian

  6. Hvordan slår jeg det lille flueben under Lydløs: Kun når iPhone er låst fra? Jeg vil ikke have, at indkomne opkald og meddelelser vil være lydløse, når min iPhone er låst.

  7. Så snart du har ‘forstyr ikke’ slået til, så er pointen med funktionen, at man ikke forstyrres. Forstået på den måde, at indkomne sms’er og opkald er lydløse. Fluebenet har ingen betydning, når funktionen er slået fra, hvilket jo vil sige at der er lyd på opkald og sms’er.

  8. Hej.
    Jeg har “forstyr ikke” slået til kl 22-7. Hvis jeg modtager en sms fra en der ikke er blandt mine farvoritter i tidsrummet 22-7, får jeg den så når “forstyr ikke” er slået fra efter kl 7?
    Mvh
    Christina

Leave a Reply

Your email address will not be published.