Hold ordentligt fri: slå arbejdsmailen fra i weekenden på din iPhone

I en tid hvor vi alle har mulighed for at være ’på’ mere eller mindre hele tiden, kan det være kærkomment engang i mellem at koble sig helt af. Det kan du fx gøre ved at slå dine e-mailnotifikationer fra i weekenden. Se hvor let det er at få lidt mere ro.

Det er ikke for ingenting, at landets psykologer har kronede dage. Flere og flere danskere sygemelder sig fra arbejdet på grund af stress. Det er der naturligvis mange grunde til, men der hersker vist ingen tvivl om, at grænsen mellem arbejds- og privatliv er blevet mere udvisket over de senere år. Rigtig mange mennesker har svært ved at lukke ned for arbejdet – efter endt arbejdstid.

Én af de ting som virkelig kan være en kilde til stress, er de hyppige afbrydelser vi får, når der tikker ny SMS’er, opkald, e-mails, Facebook-updates og alverdens andre opdateringer ind på vores smartphones og computere.

Er du én af dem som er ved, at være lidt træt af de evindelige meddelelser du på en eller anden måde skal forholde dig til mere eller mindre konstant, så er det heldigvis ret nemt at slå flere af notifikationerne fra. Jeg vil hér ikke komme nærmere ind på, hvordan du frigør dig fra Facebook-afhængighed eller lignende, men blot give et enkelt råd: start med at slå din arbejdsmail fra, når du har fri.

Sådan slår du arbejdsmailen fra på din iPhone

Hvis du skal nå at kunne lade ordentligt op til en ny arbejdsuge (eller bare arbejdsdag), så er der mange organisationspsykologer, der anbefaler, at vi ikke tjekker e-mails fra arbejdet, når vi har fri.

Du kan så vælge om det skal være hver dag, når du går hjem – eller i første omgang bare i weekenden. Under alle omstændigheder slår du en speciel mail-konto fra sådan hér:

  1. Gå i Indstillinger på din iPhone
  2. Vælg E-post, kontakter, kalendere -> Vælg den e-mail-konto som du midlertidigt ønsker at slå fra
  3. Som det fremgår vælger jeg hér min arbejdsmail
  4. Herefter er det utrolig enkelt: Slå den fra på knappen ‘E-post’.

Når weekenden er overstået og du er klar til en ny uge mandag morgen, er det bare at gå ind samme sted og slå til.

Du kan selvfølgelig bruge dette tip til de eventuelle andre e-mail-konti du har aktiveret på din iPhone og deaktivere dem engang i mellem, så du i hvert fald ikke bliver afbrudt af e-mails på din mobil, men udelukkende din computer.

Har du selv oplevet ikke, at kunne skabe et ordentligt skel mellem arbejds- og privatlivet, så du lidt for ofte tjekker e-mails eller andre arbejdsrelaterede ting efter fyraften? Kom gerne med tips til, hvad du har gjort for at koble mere af.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.