Hemmeligheden bag om det kan betale sig at købe iPhone 5 på afbetaling

Har du et stort ønske om at få fingrene i den lækre iPhone 5, men synes du at prisen er lidt pebret? Så tilbyder de fleste teleselskaber heldigvis muligheden for at købe iPhone på afbetaling.

Det er svært ikke at blive fristet af iPhone 5: den er tyndere og lettere end nogensinde, den kommer med endnu flere muligheder indbygget og så er den bare generelt rigtig flot designet. For mange mennesker kan prisen dog godt skræmme lidt. Typisk starter den for selve mobilen (uden abonnement) på omkring 5000 kr. – og det er endda for den billigste model, iPhone 5 16 GB. Er du interesseret i den dyreste bliver det hurtigt 7-8000 kr.

Det er også mange penge at lægge på én gang og med mindre penge vitterligt ikke er et problem eller man generelt har et stort ønske om ikke at afdrage, så er det en god løsning at købe sin iPhone 5 på afbetaling.

[small-pricechart]

Hvad vil køb af iPhone på afbetaling sige?

Overvejer du at købe din næste iPhone på afbetaling kan det være godt at vide lidt mere om ordningen.

Mobil-afbetaling vil i bund og grund sige, at du fordeler mobilens pris ud over et vist antal måneder. Engang var det altid 6 måneder, der var standard, men i takt med, at mobilerne kan mere, er priserne også steget. Derfor kan afdrag over kun 6 måneder betyde, at den månedlige afbetaling er relativt højt – helt op til omkring 1000 kr. Læg dertil abonnementsprisen.

Derfor har teleselskaberne ændret principper, så du næsten med sikkerhed kan vælge om du vil købe din iPhone på afbetaling over hhv. 6, 12, 18 eller 24 måneder. Jo længere afbetalingsperiode, jo lavere månedlige udgifter.

Du skal være klar over, at vælger du at købe din iPhone 5 på afbetaling, så kommer der også udgifter til abonnementet oveni i månedsprisen. Men det betyder altså helt grundlæggende, at du kan købe dig en billig iPhone her og nu. Køber du din iPhone hos et teleselskab, hvor der ikke er oprettelse – kan det ske, at du slet ikke skal betale noget, idet du foretager købet.

Fristet af en iPhone 5 på afbetaling?

Er du blevet fristet af tanken om at købe en billig iPhone på afbetaling, så kan du starte med at gøre sådan:

Begynd eventuelt med at tage et kig på vores prisoversigt. Hér finder du altid de aktuelle priser på iPhone 5, 4S og 4, samt lagerstatus. Udvælg dén iPhone-pris der ser bedst ud. I vores prisguide kan du ved hjælp af den dynamiske slider spore dig ind på, hvilken type afbetaling og abonnement, der er mest fordelagtig for dig.

Hvis du fx har valgt, at du vil købe en iPhone 5 på afbetaling og fundet det rette abonnement hos dit foretrukne teleselskab, så kan du straks klikke dig videre til udbyderen og foretage købet.

Hos selve teleselskabet vil du sandsynligvis blive bedt om at indtaste dine ønsker på ny. Inden du gennemfører den endelige bekræftelse af købet vil du kunne sikre dig i indkøbsoversigten, at den månedlige afbetaling af din iPhone stemmer overens med dine økonomiske ønsker.

Hvor lang tid går fra bestilling af iPhone 5 på afbestilling til levering?

Når du har godkendt dit køb af iPhone 5 på afbetaling går der for det meste ikke lang tid før end du modtager din nye telefon. Ofte højest nogle få dage. Du vil herefter én gang om måneden skulle foretage dit månedlige afdrag og betaling af abonnementsprisen.

Nogle gange vil du opleve, at den periode du er bundet til abonnementet er kortere end afbetalingsperioden. Typisk er man bundet til sit abonnement i 6 måneder. Når dén periode er ovre, kan du frit skifte selskab for at finde et bedre abonnement, selvom du endnu mangler at betale rater til din afbetaling af iPhonen.

 

One thought on “Hemmeligheden bag om det kan betale sig at købe iPhone 5 på afbetaling”

  1. Hvis man vil købe en iphone på afbetaling, skal man så knytte sig til et abonnement, eller kan man blot afdrage uden abonnement?

Leave a Reply

Your email address will not be published.