Få styr på hvordan Fotostream fungerer

Med Fotostream på din Mac og iPhone er fotoimport blevet meget nemmere. Faktisk fungerer det ganske automatisk, hvis du slår de rigtige ting til. Lær at få helt styr på, hvad du kan gøre med Kamerarullen, Fotostream og iPhoto.

Flere har skrevet ind til os, fordi de ikke helt har styr på, hvordan de i dag bedst importerer fotos fra iPhone til iPhoto på Mac. Det lader til, at det der oftest driller er, hvad man selv skal gøre for at importen fungerer bedst muligt, hvordan man undgår dubletter i iPhoto og samtidig sørger for at få slettet billeder på mobilen, så de ikke optager unødvendig plads.

Det er heller ikke helt indlysende efter den digitale synkronisering via Fotostream gør det meste for dig. Få helt styr på, hvordan du bedst administrerer dine iPhone-fotos hér.

Sådan fungerer Fotostream

Fotostream opbevarer automatisk de sidste 30 dages fotos. Det betyder, at hvert eneste foto du tager med din iPhone (el. iPad) bliver sendt til Fotostream – det er dog kun de seneste 30 dages fotos, der vil være tilgængelige der.

Hvis du tillader ’Automatisk import’ af Fotostream i iPhoto på computeren (Indstillinger > Fotostream > Sæt flueben i ’Automatisk import’), vil iPhoto ved hver opstart automatisk downloade en kopi af et hvilket som helst foto, der er i din Fotostream på telefonen, samt automatisk lave en inddeling i begivenheder, hvor datoen bruges som titel:

Begivenheden bliver således uden problemer opdateret, så længe iPhoto er åben lang tid nok til at synkronisere det væsentlige.

Med andre ord: så længe du husker at åbne iPhoto bare én gang med 30 dages mellemrum og lader det være åbent længe nok, vil programmet importere dine fotos. På den måde behøver du faktisk slet ikke manuelt importere dine fotos fra iPhone via kabel længere.

Hvad med Kamerarullen på iPhone?

Vi er også blevet spurgt om, hvordan Kamerarullen på iPhone fungerer i forhold til Fotostream. Tidligere når du foretog manuel overførsel af billeder, blev du jo spurgt om du efterfølgende ville slette dem fra mobilen.

Lige så snart du kan se dine fotos i Fotostream (el. iPhoto), er det sikkert at slette dem fra selve Kamerarullen på din iPhone. Desværre er der vist ingen særlig smart måde at gøre det på, du bliver nødt til tålmodigt at slette billederne manuelt på mobilen.

Du kan dog godt undgå at slette ét foto af gangen, men vælge flere eller alle på én gang:

Tryk på Kamera > vælg Kamerarullen så du har oversigten over alle dine fotos > Tryk på den midterste knap i bunden med pilen (Del-knappen) > Nu kan du klikke på hvert enkelt foto (der kommer et lille flueben ud for) og efterfølgende vælge at dele eller slette dem.

Angående videoer: p.t. understøtter Fotostream ikke optagede videoer. For at importere dem til iPhoto, skal du stadig tilslutte USB-kablet til din iPhone og Mac og importere manuelt.

Ekstra tip: hvis du gerne vil beholde nogle fotos på din iPhone, kan du lave et smart fotoalbum i iPhoto. Du kan fx vælge at kalde det ”Fotos jeg har taget indenfor de seneste 30 dage” eller ”Yndlingsfotos”, hvad du nu end foretrækker. Herefter kan du konfigurere iTunes til at synkronisere netop disse fotos til din iPhone (el. iPad). På den måde er du sikker på altid at have visse fotos på din mobil, selvom du vælger at slette Kamerarullens indhold.

Har du yderligere spørgsmål til Fotostream og import af billeder, er du velkommen til at spørge os herunder.

11 thoughts on “Få styr på hvordan Fotostream fungerer”

  1. Hej
    Hvordan undgår man så at de billeder man tilføjer iPhoto fra andet kamera bliver synkroniseret med ens iPhone?

    1. Hej Anne,

      iPhoto synkroniserer ikke billeder med iPhone nødvendigvis. Du kan også bare importere billederne fra din iPhone ind i iPhoto.

      Mvh. Andreas

  2. Hej. Jeg sidder med iPhoto på en 27″ iMac. Jeg forsøger at få nogle billeder ind på fotostream, men der kommer ingen. Selve mappen jeg danner dukker op, men 0 billder. Jeg kan sagtens invitere, men 0 billeder. Fotostream er forskellig fra iPhone 5, iPad mini, iPhone 4 og iPad 3, men alle bruger samme konto. Alt er slået til altså fælles fotodtream, hvad pokker kan det være ? Mvh Duncan

  3. Efter opdateringen til Iphone 4’s for nogle måneder siden kan jeg ikke modtage fotos fra IPhone til Pc med Windows 7 mere. Før opdateringen landede mine fotos i min fotostream i ‘mine billeder’ mappen uden problemer. Jeg har ikke lavet om indstillingerne i min pc. På min IPad kommer billederne ind som før opdateringen.

  4. Hej.’
    Mit spørgsmål er i mit fotoalbum er der kommet nogle album som jeg har oprettet og gerne vil slette igen.
    Det kan jeg ikke, har prøvet at gå ind på hvert enkelt billed, for at smide i papirkurv, som man gør i kamerarullen.
    De album fylder jo i gb og har jo billederne i kamerarullen.
    Jeg har prøvet flere ting, selv i itunes synes ikke jeg kan se at der står, hvordan de fjernes.
    Har i en nem måde jeg kan slette disse album.
    Mvh Vivi

  5. Hej.
    Jeg har lavet div. album’s i iPhoto, som jeg overføre billeder til, for derefter at kunne slette dem fra photostream. Men når jeg sletter dem fra photostream, så slettes de også fra mit album! Hvorfor det? Hvordan skal jeg så gøre for billederne ikke slettes i mit album?
    Håber på et godt svar 😉
    Mvh Helle

  6. Når man trykker på info om et billede i iphoto står der flere datoer? Bla. Dato for impoteret billede. Hvad er den dato helt præsis? Er der det blevet taget eller andet?
    Mvh

  7. jeg har et spørgsmål som jeg gerne vil have svar på. Når jeg tager billeder med min iphone , lægger nogle af billederne sig i fotostreamen , og dermed også på min ipad, mens andre lægger sig direkte i kamerarullen. Hvorfor lægger alle billederne sig ikke i fotostream. Det ville være dejligt , da de så automatisk er på min ipad.. Jeg har slået fotostream til på begge enheder. Lige nu har jeg en del billeder på min iphone ,som jeg lige har taget på en ferie, de ligger på kamerarullen på mobilen og altså ikke på ipaden, som jeg gerne vil have dem til.
    MVH Inge

  8. Jeg har det problem, at jeg gerne vil gemme alle mine iphonefotos, bare ikke længere på min macbook, for den overfører dem automatisk fra phonen til macbooken, og nu er der ikke mere lagringsplads tilbage på macbooken. Hvordan får jeg slettet alle iphonefotos på macbooken UDEN at de så automatisk bliver slettet på iphonen og mine andre apple-enheder???

Leave a Reply

Your email address will not be published.